Menselijk hartweefsel beschikbaar voor cardiovasculair onderzoek

De Hartenbank is een non-profit biobank die biomateriaal en klinische gegevens verzamelt en opslaat van personen met en zonder eerder bekende hartziekten. Alle personen van 18 jaar en ouder die in Nederland wonen, komen in aanmerking voor opname als potentiële toekomstige donor. Onderzoekers over de hele wereld kunnen het opgeslagen hartweefsel en gerelateerde klinische data gebruiken voor hun onderzoek. De eerste stukjes weefsel zijn nu beschikbaar!

Het doel van de Hartenbank is om een ​​breed scala aan hartziekte-gerelateerde fundamentele en translationele studies te stimuleren door de cardiovasculaire onderzoeksinfrastructuur te versterken met een open-access non-profit biobank. Een eerste stap om dit te bereiken is om het bewustzijn van het bestaan ​​van de Hartenbank verder te vergroten onder onderzoekers, clinici en potentiële toekomstige donoren.

Voor onderzoekers

Doet u cardiovasculair onderzoek en heeft u menselijk hartweefsel nodig om uw onderzoek te verbeteren? We hebben de eerste hartweefsels beschikbaar in de Hartenbank, dus neem contact op met de Hartenbank via info@hartenbank.nl om de huidige mogelijkheden te bespreken. Schrijf je een onderzoeksproject waarvoor je hartweefsel nodig hebt, maar heb je niet de lokale middelen om dit te doen? Neem gerust contact met ons op om de toekomstige mogelijkheden te bespreken! Op www.hartenbank.nl vindt u aanvullende informatie over welke samples op dit moment worden afgenomen bij de Hartenbank en over de procedures om deze te verkrijgen.

Voor clinici

We hebben uw hulp nodig om potentiële toekomstige donoren (inclusief patiënten) bewust te maken van het bestaan ​​van de Hartenbank. Kunt u ons helpen door uw patiënten te informeren over het bestaan ​​en het doel van de Hartenbank? Onlangs hebben we een animatievideo gemaakt waarin het concept van de Hartenbank wordt uitgelegd. Deel gerust onze video om de bekendheid te vergroten. Op verzoek kunnen wij u ook flyers van de Hartenbank bezorgen waarin het concept kort wordt toegelicht. Wilt u flyers ontvangen of heeft u andere suggesties om de bekendheid te vergroten, stuur dan een e-mail naar info@hartenbank.nl.

Animatievideo Hartenbank

Waarom is de Hartenbank belangrijk voor u? Draag bij aan onze interviewvideo!

Om het belang van de Hartenbank te benadrukken, maken we een interviewvideo. We willen verschillende meningen verzamelen over de vraag “Waarom is de Hartenbank belangrijk voor u?”. Wil je ons helpen door bij te dragen aan onze video? De video kan in slechts een minuut worden opgenomen met uw eigen mobiele telefoon! Neem voor meer informatie contact met ons op via info@hartenbank.nl. Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!